Prospěšné látky v kosmetice: 2. část

5,0 5
6

Přejít na sekci článku:

Růžová voda

Letní makeupzdroj: freeimages.com

Růžová voda se získává parní destilací či macerací z okvětních lístků dvou vybraných druhů růží. Nejčastěji se používá růže damascénská (Rosa Damascena), která se pěstuje převážně v Bulharsku, zatímco ve Francii se využívá růže stolistá (Rosa Centifolia). Získaná růžová voda je velmi aromatická a používá se nejen jako složka kosmetiky, ale také jako součást parfémů. Vůně růží má lehké antidepresivní účinky, navozuje pohodu a má pozitivní vliv na sexuální apetit.

Růžová voda je vhodná pro všechny typy pleti včetně nejcitlivější, neboť vyrovnává pH pleti a pokožku aktivně zklidňuje. Pleť regeneruje, tonizuje, mírní podráždění i záněty a uzamyká v pleti tolik potřebnou hydrataci. Růžovou vodu lze používat samostatně jako pleťové tonikum k dočištění pokožky, pro osvěžení pleti, pro zklidnění pokožky po holení či v kombinaci s pleťovým olejem.

TIP: Čistá růžová voda vám v parném létě výborně poslouží jako parfém a osvěžující tělový sprej zároveň.