Přejít na sekci článku:
Mrkvový beránek
zdroj: Shutterstock
Sladký beránek rozzáří oči každého dítěte i dospělého, ke snídani jako dělaný. A co teprve s teplým kakaem.
Ingredience:
150 g hladké mouky
150 g špaldové mouky
120 g třtinového cukru
3 vejce
70 ml řepkového oleje
300 g mrkve
50 g loupaných mandlí
1 hrst sušených brusinek
150 g bílého jogurtu
1 citron
1 kypřicí prášek do pečiva
Jak na to:
Krok 1: Mrkev očistěte a nastrouhejte najemno. Mandle a brusinky nasekejte nadrobno. Z citronu ostrouhejte kůru a vymačkejte šťávu.
Krok 2: Do mísy vyklepněte vejce a s cukrem je ušlehejte do nadýchané pěny. Poté do směsi zašlehejte olej, jogurt a přidejte obě mouky smíchané s práškem do pečiva. Vše důkladně prošlehejte, aby bylo těsto hladké a bez hrudek.
Krok 3: Do těsta nakonec opatrně vmíchejte mrkev, mandle a brusinky. Poté ho nalijte do máslem vymazané a moukou vysypané formy. Beránka pečte asi 40 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
Tip: Podle stejného receptu můžete upéct i zajíčka, nebo cokoli podle formy.
(Zdroj: prozeny.cz)