Velikonoční recepty jak je neznáte

Přejít na sekci článku:

Matcha sušenky

Matcha sušenky, zdravé sušenky, zelené super sušenkyzdroj: Biooo.cz

Matcha sušenky zářicí jarní zelenou jsou skvělým dezertem k bylinkovému čaji či kávě.

Ingredience:

1 kostka másla (250 g)

1 hrnek cukru (hnědý třtinový)

1 hrnek bílé hladké mouky

1 hrnek špaldové mouky

2 lžíce matcha čaje 

špetka soli

plátky mandlí nebo sekané mandle

Jak na to:

Krok 1: Máslo nechte povolit na pokojovou teplotu. Přidejte k němu cukr a šlehejte do pěny. Sušenky jsou docela sladké, takže množství cukru případně upravte nebo zkombinujte s jinými sladidly.

Krok 2: V míse si smíchejte obě mouky, matcha čaj, štipku soli a mandle. Moučnou směs pak po lžičkách přidávejte do másla a vše vyšlehejte do kompaktní hmoty. Těsto poté můžete tvarovat do kuliček a rovnou sázet na plech. A nebo vytvořte váleček, který dáte zhruba na hodinu do mrazáku. Studené těsto poté velmi jednoduše nakrájíte na velké kulaté sušenky.

Krok 3: Dejte péct na zhruba 20 minut na 160 – 180 °C. Sušenky můžete nechat trochu zhnědnout, nebo je nechte jen zářivě zelené s kousky mandlí. Po vyndání z trouby nechte sušenky vychladnout, kdybyste je hned sundali z plechu, tak se vám nejspíše rozpadnou.

Tip: Skvěle chutnají i nadrobené do jogurtu, místo müsli, s banánem nebo dalším ovocem. Můžete je třeba i namočit do čokolády a posypat oříšky.

Dobrou chuť! A pamatujte, že co nenasbíráte v přírodě, snadno nahradíte čistě přírodními potravinovými doplňky jako je například spirulina s mladým ječmenem nebo chlorella