Sdílejte článek z magazínu
Zadejte e-mailovou adresu toho, komu chcete článek poslat. Nakonec napište své jméno, ať dotyčný ví, kdo mu článek zasílá.
Článek už putuje dál, děkujeme za sdílení.

Velikonoční recepty jak je neznáte

Přejít na sekci článku:

Matcha sušenky

Matcha sušenky, zdravé sušenky, zelené super sušenky zdroj: Biooo.cz

Matcha sušenky zářicí jarní zelenou jsou skvělým dezertem k bylinkovému čaji či kávě.

Ingredience:

1 kostka másla (250 g)

1 hrnek cukru (hnědý třtinový)

1 hrnek bílé hladké mouky

1 hrnek špaldové mouky

2 lžíce matcha čaje 

špetka soli

plátky mandlí nebo sekané mandle

Jak na to:

Krok 1: Máslo nechte povolit na pokojovou teplotu. Přidejte k němu cukr a šlehejte do pěny. Sušenky jsou docela sladké, takže množství cukru případně upravte nebo zkombinujte s jinými sladidly.

Krok 2: V míse si smíchejte obě mouky, matcha čaj, štipku soli a mandle. Moučnou směs pak po lžičkách přidávejte do másla a vše vyšlehejte do kompaktní hmoty. Těsto poté můžete tvarovat do kuliček a rovnou sázet na plech. A nebo vytvořte váleček, který dáte zhruba na hodinu do mrazáku. Studené těsto poté velmi jednoduše nakrájíte na velké kulaté sušenky.

Krok 3: Dejte péct na zhruba 20 minut na 160 – 180 °C. Sušenky můžete nechat trochu zhnědnout, nebo je nechte jen zářivě zelené s kousky mandlí. Po vyndání z trouby nechte sušenky vychladnout, kdybyste je hned sundali z plechu, tak se vám nejspíše rozpadnou.

Tip: Skvěle chutnají i nadrobené do jogurtu, místo müsli, s banánem nebo dalším ovocem. Můžete je třeba i namočit do čokolády a posypat oříšky.

Dobrou chuť! A pamatujte, že co nenasbíráte v přírodě, snadno nahradíte čistě přírodními potravinovými doplňky jako je například spirulina s mladým ječmenem nebo chlorella