Sdílejte článek z magazínu
Zadejte e-mailovou adresu toho, komu chcete článek poslat. Nakonec napište své jméno, ať dotyčný ví, kdo mu článek zasílá.
Článek už putuje dál, děkujeme za sdílení.
Prohlížíte si seznam článků pro štítek: Stravování

S čím vám pomohou trávicí enzymy?

Snažíte se jíst zdravě, plnohodnotně, přesto vás trápí problémy? Možná vaše tělo ze stravy nezískává vše, co potřebuje. K tomu mu pomáhají trávicí enzymy, které se tvoří v naší chemické laboratoři v žaludku. Pokud těchto enzymů nemáme dosta...
Proč pot páchne a co ho ovlivňuje?

Proč pot páchne a co ho ovlivňuje?

Napadlo vás někdy, proč děti nepáchnou potem, i když jsou celé zpocené od celodenního běhání? Lidské tělo totiž do puberty produkuje jen jeden určitý druh potu, který není úplně lákavý pro bakterie, které právě způsobují onen nepříjemný ...

Víte, proč se vyhnout rafinovanému cukru?

Milujete sladké? Ujíždíte si na čokoládě nebo slazených limčách? Cukr je jednou z nejnávykovějších potravin, která převládá v západním stravování. Aniž bychom si to uvědomovali, na této sladké přísadě vzniká závislost a našemu zdraví rozhod...

Vykašlete se na chemii. Posilněte imunitu přírodní cestou

Podzimní a zimní chladné dny jsou pro naši imunitu zatěžkávací zkouškou. Možná také patříte k těm, koho rok co rok klesající venkovní teploty zaženou na několik dní do postele s nosem zarudlým od neustálého smrkání, otravným kašlem či dotěr...

Je maso lepší než salát?

Také vám připadá, jako by se v poslední době doslova roztrhl pytel s alternativními způsoby stravování? Kolem je to samé anství, ánství, -diet… nebo jste jedni z nich? V touze po zdravém a dlouhém životě mnozí lidé proměnili jídlo v nábožen...

Září - měsíc biopotravin

Září není jen měsícem, kdy se loučíme s odcházejícím létem, jehož žezlo přebírá pomalu nastupující podzim a svým dotykem postupně obléká krajinu do zářivých barev. Září je také měsícem biopotravin a ekologického zemědělství, který každoročn...

8 faktů a mýtů o lepku

Držíte bezlepkovou dietu protože věříte, že lepek je opravdová hrozba? Skutečně je nutné jej z jídelníčku vyřadit? Je důležité si uvědomit, že to, co funguje na někoho jiného, nemusí fungovat na vás. Pravdou je, že potraviny obsahující...

7 tipů jak zmírnit celulitidu

S celulitidou se potýká mnoho žen bez ohledu na věk nebo typ postavy a jedná se hlavně o estetický problém. Projevuje se hrbolatou kůží v oblasti stehen, zadečku či boků a je častou překážkou, která nám brání vysvléct se do plavek. Co stojí...

Máte dostatek vitamínu D?

Vitamín D je vitamín rozpustný v tucích a v lidském organismu zastupuje nespočet funkcí. Posiluje naši imunitu, přispívá k udržení normálního stavu kostí, svalů a zubů, napomáhá kvalitnějšímu vstřebávání vápníku, pomáhá vyrovnat hladinu cuk...

Fermentace neboli život ve sklenici

Pickles, hezky česky řečeno kvašenou zeleninu, znaly už naše babičky. Možná se vám jako vzpomínka na dětství vybaví babiččina špajzka s poličkami plných všemožně barevných sklenic zahalených sametovou vrstvičkou prachu. Pod tlakem moderního...

Milujete sladké? Oslaďte si život bez výčitek (a kil navíc)

Nedokážete se vzdát sladkého i když víte, že přemíra cukru našemu zdraví dvakrát neprospívá, bez lžičky bílého potěšení si svůj šálek kávy nebo čaje nedokážete představit? “Sladké k životu potřebuju” - mantra každého sladkomilce, pro něhož ...
Smoothie bowl s ovocem a oříšky

Zažeňte hlad a doplňte energii kdykoliv. Snadno, zdravě a chutně!

Někdo tráví svůj volný čas nejraději cestováním, výletováním (pomineme-li současnou situaci) nebo procházkami, najde se ale i spoustu těch, kteří se raději věnují sportu a jiným aktivitám, u kterých spíše než tělo zrelaxuje mysl. V každém p...
Produkty od Holle

Holle: Dětská organická výživa s dlouholetou tradicí

Holle je švýcarská značka dětské bio výživy s 85 letou tradicí a je jednou z nejtradičnějších značek dětské výživy v Evropě vůbec. V žádné jiné oblasti není vyšší očekávání kvality vyšší, než právě u dětské  stravy. Právě dlouhole...
EKOBO sada nádobí s obrázky

Bambusové designové nádobí EKOBO

Zásady správného stolování bychom měli v dětech pěstovat už odmala, jakmile se samy posadí ke stolečku nebo do stoličky a začnou příborem či lžící ochutnávat první opravdové jídlo. Ačkoliv stolování s dětmi často připomíná spíš prasečí ...