Prohlížíte si seznam článků pro štítek: Stravování
Zero Waste v jídle a pití

ZERO WASTE díl druhý: Jídlo a pití

Potraviny a pití patří mezi oblasti, které ze svého života vážně nevyřadíme, a ani nechceme. Pokud nežijeme z prány, nezbývá nám, než si kontrolovat odkud jídlo pochází a jaká je jeho kvalita. Nejlepší je pěstovat si zeleninu a ovoce...
Podzim z pohledu tradiční čínské medicíny

Podzim z pohledu tradiční čínské medicíny

Vzhledem k tomu, že se nám, spolu s podzimní rovnodenností 23. září, opět přihlásilo o slovo další roční období - podzim, měli bychom se na něj z fyzického i psychického hlediska náležitě připravit. Začíná období tmy, dlouhých nocí a krát...
Léčivé rostliny a medicína z přírody

Léčivé rostliny a medicína z přírody

Za posledních pět tisíc let používala lidská civilizace různé druhy léčivých rostlin na základě pozorování jejich účinků na organismus. Probíhalo to metodou pokusů a omylů, ať už to bylo v těch nejstarších dobách nebo o něco později. ...
Přírodní prostředky proti kinetóze

Přírodní prostředky proti kinetóze

S kinetózou jsme se setkali určitě aspoň jednou za život úplně každý. Ať už s ní máme vlastní zkušenost nebo jí trpí někdo ve školním kolektivu či doma. Vždy máme na blízku někoho, komu je špatně v dopravích prostředcích anebo v nějakém ...
Buďte krásná po celý rok

Buďte krásná po celý rok

Krása je velice relativní pojem. Zahrnuje naši fyzickou schránku, u které máme něco již dané, a změnit to nelze. S nedostatky se pak musíme naučit žít a trpět je nebo je dokonce začít mít rádi a udělat z nich své přednosti. Některé věci ...
Rybíz – tradiční česká superpotravina

Rybíz – tradiční česká superpotravina

Rybízová sezóna je skoro tu! :-) Keře a stromky rybízu jsou už teď obsypány zelenými kuličkami a čekají jen na to, až se do nich sluníčko pořádně opře a zbarví je do červena, černa nebo do bíla. Pojďte si zkrátit čekání na dozrávání rybí...
Proč pot páchne a co ho ovlivňuje?

Proč pot páchne a co ho ovlivňuje?

Napadlo vás někdy, proč děti nepáchnou potem, i když jsou celé zpocené od celodenního běhání? Lidské tělo totiž do puberty produkuje jen jeden určitý druh potu, který není úplně lákavý pro bakterie, které právě způsobují onen nepříjemný ...
4 zdraví prospěšné účinky stévie

4 zdraví prospěšné účinky stévie

Kdo by neznal stévii? Stévie je rostlinka, která je přirozeně sladká, takže se v dnešní době na všechny způsoby skloňovaného zdravotního stylu a zatracování bílého cukru velice rychle uchytila. Málokdo už ale ví, že kromě sladké chuti op...
Proč jsou superpotraviny super

Proč jsou superpotraviny super

Superpotraviny. Superfooods. Supermarket. Superman. No, není ten svět super? Pokud vám přijde super až podezřele moc, tak v klidu nechte Supermana v supermarketu a zůstaňte jen u superpotravin. Pak totiž už Supermana ani potřebovat nebud...
Salát s granátovým jablíčkem

Salát s granátovým jablíčkem

Jarní únava si žádá nějakou vitaminovou bombu a než do sebe cpát uměle vyrobené multivitaminové preparáty, co takhle si raději koupit trochu zeleniny a ovoce a namíchat si něco svěžího a chutného. Příroda má totiž na skladě spoustu prepa...
Jak klíčit a pěstovat microgreens

Jak klíčit a pěstovat microgreens

Klíčky jsou takovou superstar mezi všeobecně zdravými potravinami, dokonce i mezi superzdravými superpotravinami. :-) Jejich velkou výhodou je, že si je můžete připravit sami doma, kromě trochy času a menší finanční investice do semínek,...
Rajská polévka pro dobrou náladu

Rajská polévka pro dobrou náladu

Možná ještě venku není úplně dokonale hřejivé jaro, ale kdo říká, že si nemůžeme dopřát teplo a slunnou Itálii dohromady na talíři? Tahle polévka se vaří pro dobrou náladu a chuť. Rajčata totiž obsahují tyramin, který vyvolává zlepšení n...
Maqui: nadupané borůvky

Maqui: nadupané borůvky

Co si budeme vykládat, po dlouhé zimě už netrpělivě očekáváme jaro. Naše tělo je vyčerpané častými útoky virů a bacilů ze všech stran. Všichni svorně kašleme a smrkáme v kancelářích i dopravních prostředcích. Naše pleť je unavená z nedos...
Prostřeno pro kočku

Prostřeno pro kočku

Když člověk začne myslet bio, zjistí, že je to myšlenkový proces pozvolně rozšiřující naši bio-zónu komfortu. Najednou nezahrnuje jen zkoumání etiket potravin a kosmetiky, rozhodování o tom, co si dám zdravějšího k večeři a jakou kosmeti...
  • 1
  • 2