Sdílejte článek z magazínu
Zadejte e-mailovou adresu toho, komu chcete článek poslat. Nakonec napište své jméno, ať dotyčný ví, kdo mu článek zasílá.
Článek už putuje dál, děkujeme za sdílení.

Velikonoční recepty jak je neznáte

Přejít na sekci článku:

Mrkvový beránek

Mrkvový beránek, recepty velikonoční, beránek srdíčko zdroj: Shutterstock

Sladký beránek rozzáří oči každého dítěte i dospělého, ke snídani jako dělaný. A co teprve s teplým kakaem. 

Ingredience:

150 g hladké mouky

150 g špaldové mouky

120 g třtinového cukru

3 vejce

70 ml řepkového oleje

300 g mrkve

50 g loupaných mandlí

1 hrst sušených brusinek

150 g bílého jogurtu

1 citron

1 kypřicí prášek do pečiva

Jak na to:

Krok 1: Mrkev očistěte a nastrouhejte najemno. Mandle a brusinky nasekejte nadrobno. Z citronu ostrouhejte kůru a vymačkejte šťávu. 

Krok 2: Do mísy vyklepněte vejce a s cukrem je ušlehejte do nadýchané pěny. Poté do směsi zašlehejte olej, jogurt a přidejte obě mouky smíchané s práškem do pečiva. Vše důkladně prošlehejte, aby bylo těsto hladké a bez hrudek.

Krok 3: Do těsta nakonec opatrně vmíchejte mrkev, mandle a brusinky. Poté ho nalijte do máslem vymazané a moukou vysypané formy. Beránka pečte asi 40 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

Tip: Podle stejného receptu můžete upéct i zajíčka, nebo cokoli podle formy.

(Zdroj: prozeny.cz)

Související produkt
Guaracao, kakaový nápoj s Guaranou 100 g
Guaranaplus / 125 Kč
Lahodný nápoj z guarany a kakaového prášku pro přípravu nápoje, který nejen skvěle chutná, ale také vás nakopne.
Detail produktu