Přejít na sekci článku:
Matcha sušenky
zdroj: Biooo.cz
Matcha sušenky zářicí jarní zelenou jsou skvělým dezertem k bylinkovému čaji či kávě.
Ingredience:
1 kostka másla (250 g)
1 hrnek cukru (hnědý třtinový)
1 hrnek bílé hladké mouky
1 hrnek špaldové mouky
2 lžíce matcha čaje
špetka soli
plátky mandlí nebo sekané mandle
Jak na to:
Krok 1: Máslo nechte povolit na pokojovou teplotu. Přidejte k němu cukr a šlehejte do pěny. Sušenky jsou docela sladké, takže množství cukru případně upravte nebo zkombinujte s jinými sladidly.
Krok 2: V míse si smíchejte obě mouky, matcha čaj, štipku soli a mandle. Moučnou směs pak po lžičkách přidávejte do másla a vše vyšlehejte do kompaktní hmoty. Těsto poté můžete tvarovat do kuliček a rovnou sázet na plech. A nebo vytvořte váleček, který dáte zhruba na hodinu do mrazáku. Studené těsto poté velmi jednoduše nakrájíte na velké kulaté sušenky.
Krok 3: Dejte péct na zhruba 20 minut na 160 – 180 °C. Sušenky můžete nechat trochu zhnědnout, nebo je nechte jen zářivě zelené s kousky mandlí. Po vyndání z trouby nechte sušenky vychladnout, kdybyste je hned sundali z plechu, tak se vám nejspíše rozpadnou.
Tip: Skvěle chutnají i nadrobené do jogurtu, místo müsli, s banánem nebo dalším ovocem. Můžete je třeba i namočit do čokolády a posypat oříšky.
Dobrou chuť! A pamatujte, že co nenasbíráte v přírodě, snadno nahradíte čistě přírodními potravinovými doplňky jako je například spirulina s mladým ječmenem nebo chlorella.