Prohlížíte si články kategorie Pro zdraví obsahující štítek: Govinda

Zdravé vánoční cukroví

Zbývá týden a kousek do vánoc a většina už má napečeno a nachystáno. Někteří se ale pořád snaží vyhrát soutěž o nejvíce druhů vánočního cukroví. U cukroví by se však, jako u jakékoliv jiné potraviny, mělo hrát spíše na kvalitu než na kvantitu. V současné době se stalo ohromným trendem nepečené, takzvané raw cukroví. Ve skutečnosti je to však spíše návrat ke kořenům. První podoba vánočního cukroví totiž nápadně připomínala dnešní raw dobroty. Historie vánočního cukroví Bílá mouka i cukr byly dříve spíše vzácností. První cukroví se proto vyrábělo z těsta ze sušeného ovoce, ořechů a medu. Z...

Nepražené kakaové boby – božská superpotravina

Nepražené kakaové boby – božská superpotravina

Asi se na světě najde jen málo lidí, kteří by nemilovali čokoládu, horkou čokoládu nebo “kakajíčko”. Všechny tyto potraviny mají společné to, že jsou z kakaa. Tedy přesněji z kakaového prášku, který se vyrábí rozemletím pražených kakaový...
Kokosová bomba v muffinu

Kokosová bomba v muffinu

Co se stane, když smícháte kokosový olej, kokosový cukr, kokosovou mouku a kokosové lupínky? No přece potěšíte každého milovníka kokosu! Ale zase abychom se až tak nedivili, ono i ti, kteří kokos až tak nemusí, si pochutnají. Chuť totiž ...
Recenze: Govinda sladkosti

Recenze: Govinda sladkosti

Už jen samotné krabičky Govinda na mé chuťové pohárky působí, že obsahují něco neskutečně dobrého. Navíc, po přečtení složení jsem si jistá, že budu litovat, že jsem kdy ochutnala a vytvořila si tak nový repertoár chutí, které o sobě daj...
Pečeme z kakaového másla: muffiny

Pečeme z kakaového másla: muffiny

Kakaové máslo vzniká drcením nepražených celých kakaových bobů. Lisováním se získává tekutina, která později při pokojové teplotě tuhne. To je právě kakaové máslo. Z vylisované drti se poté mele tmavý kakaový prášek. Kakaové boby můžou o...
  • 1

Štítky pro „Pro zdraví“: