Sdílejte článek z magazínu
Zadejte e-mailovou adresu toho, komu chcete článek poslat. Nakonec napište své jméno, ať dotyčný ví, kdo mu článek zasílá.
Článek už putuje dál, děkujeme za sdílení.
<
Prohlížíte si články kategorie Pro zdraví obsahující štítek: Zdravé potraviny
Čokoládové bochánky s cukrovou krustou

Čokoládové bochánky s cukrovou krustou

Vypadají jako posněžené čerstvým prašanem. Chutnají čokoládově a při zakousnutí cukrová poleva lehce křupne. Jsou to čokoládové sušenky, které vypadají nevšedně, chutnají vlastně docela obyčejně, ale než se zastavíte, tak jich v zamy...
Lecitin

Lecitin

Lecitin patří mezi takzvané fosfolipidy, tedy látky, které jsou pro naše tělo naprosto nezbytné. Ty jsou totiž součástí všech živočišných i rostlinných buněk. Konkrétně se nacházejí v buněčné membráně, jež chrání buňky před napadením ciz...
Rutin

Rutin

Rutin se řadí mezi skupinu účinných látek, které se souhrnně označují jako vitamin P. Většina z těchto látek jsou přírodní barviva, která mají na lidské tělo velice pozitivní účinky – fungují jako antioxidanty a pomáhají organismu se vyr...
Jablečné muffiny s kokosovým cukrem

Jablečné muffiny s kokosovým cukrem

Už jste něco zkoušely upéct z kokosového cukru? Že ještě ne? To je ale velká chyba, protože chuťově je tento cukr naprosto boží. Voní jako karamel, stejně tak i chutná a přesto není nijak výrazně sladký. S kokosovým cukrem tak získát...
Čokoládový bezlepkový dort

Čokoládový bezlepkový dort

Bezlepkový dort by se mohl zdát jako výzva, ale vlastně to tak není. Bezlepkový dort upečete totiž hned a vlastně si absence mouky ani nevšimnete. Stačí si jenom připravit pořádné množství oříšků. Ty vybírejte podle chuti, vlašské jsou k...
Vánoční perník

Vánoční perník

Vánoční perníčky jsou tradiční. A chutnají skvěle. Ale je s tím tolik práce. Už samotné těsto většinou není z nejjednodušších a pro jeho vypracování rozhodně využijete bicepsy i tricepsy. Pak se to vykrajuje, zdobí, tvořivě upravuje. A n...
Celozrnné linecké

Celozrnné linecké

Pečete už cukroví? Musím se přiznat, že cukroví je na Vánocích to nejlepší. Jasně takový bramborový salát je fajn. Dárky taky nejsou špatné. Nějaká ta rodinná pohoda u svařáčku taky ujde. Ale prostě cukroví je cukroví. Baví mě na něm úpl...
Mrkvový dort zdravě

Mrkvový dort zdravě

Pokud chcete začít péct zdravěji, tak mrkvový dort je skvělým začátkem. Ona totiž ta mrkev v tom docela hodně zamaskuje. Chuťově i vzhledově. Žitná celozrnná mouka? Není problém. Místo cukru stévie? Klidně a pokud máte sladkou čerstvou m...
Podzim voní jako jablka se skořicí

Podzim voní jako jablka se skořicí

Nebo to snad vidíte jinak? Jablka jsou typicky podzimní záležitostí. Je tedy pravda, že zrovna jablka koupíte bez problémů po celý rok. A nebo je skladujete ve sklepě, protože jablka vydrží opravdu dlouho čerstvá. Ale ta vůně pečených ...
Zelený piškot

Zelený piškot

Zelené muffiny, zelená zmrzlina, tak do čeho bychom ten matcha čaj ještě nasypali? A co třeba do něčeho tak tradičního, jako je obyčejný jednoduchý piškot? Sám o sobě není zrovna vrcholem pekařského umění, ale k čaji nebo horké čokoládě ...
Tvarohové košíčky bez mouky

Tvarohové košíčky bez mouky

Kdo by neměl rád tradiční tvarohový koláč. S křupavým těstem a hutnou výživnou tvarohovou náplní. Což takto si udělat tvarohový koláč trošku zdravěji? Bez mouky a bez lepku. Vlastně skoro i bez cukru. Jen s dokonalou chutí tvarohu, o...
Řasy, zázračná surovina budoucnosti

Řasy, zázračná surovina budoucnosti

Řasy jsou potravinou budoucnosti. Obsahují totiž více životně důležitých mikroprvků než jakýkoliv jiný potravinový zdroj. Mezi ty nejhlavnější patří zejména jód, což z řas dělá výborný zdroj pro vegetariány, vegany i ostatní lidi, kteří ...
Mrkvovo-ovesné sušenky

Mrkvovo-ovesné sušenky

Máte rádi mrkvový dort? Asi to není úplně tradiční zákusek, ale jak se v něm mísí oříšky, hrozinky a chuť skořice, tak je tak krásně podzimní. Připomíná trošku svařené víno a skvěle se svařeným vínem chutná. Jen se tedy trošku špatně pře...
Halloween s troškou jablek

Halloween s troškou jablek

S čokoládou se peče skvěle. A chutná to většinou ještě lépe. Ty hutné momenty, které se rozpouští na jazyku a které nám připomínají pravou čokoládu. Koláč, který lehce křupe na povrchu, ale uvnitř z jeho čokoládového jádra vytéká ta nejs...

Štítky pro „Pro zdraví“: