Sdílejte článek z magazínu
Zadejte e-mailovou adresu toho, komu chcete článek poslat. Nakonec napište své jméno, ať dotyčný ví, kdo mu článek zasílá.
Článek už putuje dál, děkujeme za sdílení.
Prohlížíte si články kategorie Pro zdraví
Olej z dýňových semen

Zinek

Zinek patří spolu s hořčíkem mezi nejdůležitější látky, které naše tělo potřebuje. Je přítomný v každé tkáni našeho těla a přímo se podílí i na tvorbě nových buněk. Kromě toho je také vynikajícím antioxidantem a je hlavním ochranným ...
Koláč s matcha čajem

Máslová mačatá mňamka

Je to tak nějak jako tradiční třená bábovka. Skoro stejné suroviny, podobný postup a podobná chuť. Jen tedy lepší. Po anglicku tomu říkají máslový dort (butter cake), my bychom asi sáhli po jménu jako třený máslový koláč. No ale trošku t...
Aloisie trojlistá

Aloisie trojlistá

Aloisie trojlistá. Popravdě, tenhle název mi ještě donedávna vůbec nic neříkal a myslela jsem si, že tuhle bylinku vůbec neznám a nikdy jsem se s ní nesetkala. Máte to podobně? No a co když řeknu citronová verbena? Ano, ta úžasně vonící ...
Divoce rostoucí superpotraviny

Divoce rostoucí superpotraviny

Březen, první jarní měsíc, je tady. Je to čas detoxu, jarního úklidu a nových začátků. A stejně tak jako naše těla se začínají po zimě pomalu probouzet ze zimního spánku, tak se i příroda pomalu probouzí a zeleň začíná rašit. I když v dn...
Bylinky pro dívky a ženy

Bylinky pro dívky a ženy

Už dlouhou dobu jsem přemýšlela o tom, které bylinky vám, dámy, v tomto článku představím. A nakonec to přišlo tak nějak samo. Bylinek pro harmonizaci ženské psychiky, těla i ducha je v našich luzích a hájích požehnaně. Pokud dovolít...
Mrkvový dort podruhé

Mrkvový dort podruhé

Mrkvový dort jsme už jednou spolu pekli. Ale co takto si ho upéct znovu? Jen tak. A žádný jiný důvod není potřeba. Však mrkvový dort je prostě boží. A navíc si mrkvový dort můžeme upéct na sto různých způsobů. Tento s ovesnými vločka...
Fenykl obecný

Fenykl obecný

Kdo by neznal fenykl? Tato rostlinka je současně zeleninou i kořením. Sladce chutnající stonky, které připomínají celer, mají příjemnou příchuť anýzu a je možné je nakrájet do polévky či do salátu anebo užívat na ochucení dušených pokrmů...
Růže šípková pro krásu i zdraví

Růže šípková pro krásu i zdraví

Taky si někdy, milé ženy, vzpomenete na pohádku o Šípkové Růžence? Měly jste ji v dětství mezi oblíbenými? A představovaly jste si někdy, že jste zakleté a spící na nějakém opuštěném hradě (hlavně v tom současném mumraji :-) ) a nechaly ...
Kurkuma - zlatý ochránce vašeho mozku

Kurkuma - zlatý ochránce vašeho mozku

Kurkumu většina z nás z nás zná jako koření, které bývá součástí orientálních jídel. Její jasně žlutá barva a charakteristická chuť je pro nás dost neobvyklá a asi není mnoho lidí, kteří ji pravidelně zařazují do jídelníčku. Což je v...
Černá sůl Kala namak

Černá sůl Kala namak

Černá sůl kala namak, neboli také sanchal má velmi specifickou chuť. Kromě klasické slané chuti můžete po ochutnání cítit i silně vajíčkovou příchuť, která je dána vysokým obsahem síry. Kvůli této specifické chuti ji tedy nelze používat ...
Moringa olejodárná, léčitelka z dalekých zemí

Moringa olejodárná, léčitelka z dalekých zemí

Moringa je rostlina s nejvyšší koncentrací živin a antioxidantů na světě. Je chválena ze všech stran jako kvalitní víceúčelová a mimořádně výživná superpotravina. Nejspíš se pozastavíte nad tím, že když je to takový superzázrak, jak je m...
Muffiny z ovesných vloček

Muffiny z ovesných vloček

Ovesné kaše hýbou světem. Minimálně tím on-line. Jen si zkuste vyhledat #mojekaše na Instagramu nebo jiné sociální síti a vykoukne na vás tisíce variací na vločky a kaše ke snídani. Vločková, rýžová, jáhlová, polentová, ... A tak po...
Čekanka obecná

Čekanka obecná

Čekanka obecná, někdy nazývaná také čekanka lékařská, je vytrvalou bylinou s výškou kolem jednoho metru. Zná ji určitě každý, protože se vyskytuje velice hojně a hlavně zaujme svými krásně modrými květy. Má dlouhý, vřetenovitý kořen, ze ...
Karbanátky na kokosovém oleji

Karbanátky na kokosovém oleji

Obyčejné karbanátky doma určitě děláte často. Však je to jedno z nejčastějších a nejoblíbenějších českých jídel. Je to rychlé a recept je hodně variabilní. Zdravé to sice moc není, pro vegetariány taky moc ne, ale takový správný karbanát...

Štítky pro „Pro zdraví“: