Sdílejte článek z magazínu
Zadejte e-mailovou adresu toho, komu chcete článek poslat. Nakonec napište své jméno, ať dotyčný ví, kdo mu článek zasílá.
Článek už putuje dál, děkujeme za sdílení.
<
Prohlížíte si články kategorie Pro zdraví obsahující štítek: Zdravé potraviny

Nejlepší přítel člověka: probiotika I.

Mají v sobě ohromnou sílu. Živé bakterie, které osidlují naše střeva, jsou jakýmsi elixírem zdraví. Stojí za pevnou imunitou, dobrým trávením, pohodovou psychikou, ale i za hezkou pletí. Jak se o ně starat a čím je doplnit? Poradíme vám.Pro...

Jak předcházet zánětu osrdečníku?

Zánět osrdečníku neboli perikarditida je onemocnění, kdy je zánětem napaden obal srdce zvaný osrdečník, latinsky pericardium. Příčiny zánětu osrdečníku mohou být druhu bakteriálního, virového a vzácně i houbového. Příznaky bývají často...

Zdravá střeva - zdravý život

Naše střeva, hlavně to tenké, řídí v našem životě mnoho. Zdraví, trávení, náladu, životní i vnitřní pohodu. V tenkém střevu dochází k závěrečné fázi trávení a vstřebává se zde většina živin. Co můžeme udělat pro to, aby vše probíh...

Jak zlepšit krevní oběh a posílit srdce

Pro zdraví je mimořádně důležitá správná cirkulace krve. Díky dobrému krevnímu oběhu živiny a kyslík proudí celým tělem a zajišťují správné fungování orgánů.Jak poznáte, že máte špatný krevní oběh a co můžete udělat pro jeho zlepšení? ...

Jak odlehčit žlučníku?

Měsíc březen je podle tradiční čínské medicíny nejlepší čas na péči o žlučník. Jeho velikost ale nemá nic společného s jeho důležitostí. Tvarem menší hrušky, ale zásadní funkce - podpory správného trávení. Spolu s játry pečují o kvalitní št...

Víte, proč se vyhnout rafinovanému cukru?

Milujete sladké? Ujíždíte si na čokoládě nebo slazených limčách? Cukr je jednou z nejnávykovějších potravin, která převládá v západním stravování. Aniž bychom si to uvědomovali, na této sladké přísadě vzniká závislost a našemu zdraví rozhod...

Přírodní afrodiziakum na podporu plodnosti a libida

Maca peruánská, latinsky Lepidium meynii, hovorově známá jako peruánský ženšen, je rostlina pocházející z And. Je to kořenová zelenina, která se často používá jako léčivá bylina. Napomáhá totiž lépe se adaptovat na náhlé změny počasí a pomá...

Je maso lepší než salát?

Také vám připadá, jako by se v poslední době doslova roztrhl pytel s alternativními způsoby stravování? Kolem je to samé anství, ánství, -diet… nebo jste jedni z nich? V touze po zdravém a dlouhém životě mnozí lidé proměnili jídlo v nábožen...

Září - měsíc biopotravin

Září není jen měsícem, kdy se loučíme s odcházejícím létem, jehož žezlo přebírá pomalu nastupující podzim a svým dotykem postupně obléká krajinu do zářivých barev. Září je také měsícem biopotravin a ekologického zemědělství, který každoročn...
Proč potřebujeme vitaminy a jak se v nich vyznat

Proč potřebujeme vitamíny a jak se v nich vyznat

O vitamínech a minerálech toho byly napsány kvanta a denně se s nimi setkáváme v letáčcích u lékařů, v televizních reklamách i v obchodech při běžných nákupech. Jsme přesvědčováni o jejich důležitosti a prospěšnosti pro naše zdraví, odoln...

Máte dostatek vitamínu D?

Vitamín D je vitamín rozpustný v tucích a v lidském organismu zastupuje nespočet funkcí. Posiluje naši imunitu, přispívá k udržení normálního stavu kostí, svalů a zubů, napomáhá kvalitnějšímu vstřebávání vápníku, pomáhá vyrovnat hladinu cuk...

Fermentace neboli život ve sklenici

Pickles, hezky česky řečeno kvašenou zeleninu, znaly už naše babičky. Možná se vám jako vzpomínka na dětství vybaví babiččina špajzka s poličkami plných všemožně barevných sklenic zahalených sametovou vrstvičkou prachu. Pod tlakem moderního...

Be Plus: Opravdové chutě přírody

Ovocné či zeleninové pyré milují děti i dospělí. Kapsičky představují snadný a komfortní způsob, jak doplnit energii a zahnat menší hlad doma i na cestách, v práci, ve škole či na procházce. Na kapsičkách oceníte jejich praktické skladné ba...

Štítky pro „Pro zdraví“: